Тя е и главен изпълнителен директор на мрежата за действие на Паркинсон

Кейтлин: Така че искам да се върна за момент към цялата идея за зададена точка. Как гените влияят на зададената точка?

Д -р Блекбърн: Гените са една трета до половината от причината да сме на определена точка. Защо имаме три различни типа тяло? Защо имаме голямо разнообразие от силуети в тази област? Голяма част от това са гените, които сме наследили от родителите си. Съобщават се стотици от тях и още – сега знаем, че има десетки хормони, които участват, така че много от това, което сте, наследявате от родителите си. Но 24 -те килограма, които американското население е качило през последните 24 години, не се дължат на гени – защото са идентични. Това е свързано с околната среда. Един от най -известните хора в нашата област, Джордж Брей каза: “Гените зареждат пистолета. Околната среда дърпа спусъка.” Така че можете да приложите в действие, контрол на порциите, здравословни храни, да оставите десет процента зад себе си и да бъдете физически активни .

Кейтлин: Исках да поговоря за нещо друго, което би могло да играе роля в увеличаването на теглото. Проблеми с щитовидната жлеза, колко е това фактор? Колко щитовидната ни жлеза помага за регулиране на метаболизма?

Д -р Блекбърн: Това е толкова важен момент. Мога да преброя почти от една страна броя на пациентите, които имах на щитовидната жлеза. От друга страна, искам да спомена през вторите 50 години от живота си, откриваме, че голям брой хора наистина имат спад в щитовидната жлеза, но това намаление на щитовидната жлеза или необходимостта от приемане на малко лекарства за щитовидната жлеза рядко са отговорни за телесно тегло. Така че това е малка част от регулацията на зададената точка, метаболизма на щитовидната жлеза.

Трябва да го проверите, но наистина е рядко да се мисли, че е свързано с телесното bioretin коментари ви тегло. Знам, че сега има известна преса за хората, които казват, че причината, поради която планът им за контрол на теглото се срива, се дължи на заболяване на щитовидната жлеза, но това би било рядкост.

Кейтлин: И тогава Опра току -що излезе и каза, че е напълняла, защото има проблем с щитовидната жлеза. Това може да е така, а може и да не е така. Кой знае.

Д -р Блекбърн: Трудно е да се каже. Случаят е, че трябва да контролираме порцията и избора на храна и имаме нужда от график. Всеки, който има толкова проекти в ход, колкото Опра Уинфри – със сигурност мога да разбера – дори не бих искал да започна да има строг контрол върху зададената точка, ако имах толкова проекти, колкото тя.

Кейтлин: Наближава времето. Имате ли последни мисли, с които бихте искали да ни оставите?

Д -р Блекбърн: Добрата новина е, че Центровете за контрол на заболяванията заявиха през последните шест или осем години, че американското население е спряло да наддава. Сега населението не е отслабнало, но е спряло да наддава. Това означава, че научаваме нещо. Сега хората, които са били най-успешни, са латиноамерикански и неиспански жени. Това е добра новина, защото те се грижат за децата. Нуждаем се от повече работа и повече програми за разследване и проектиране за афро-американски жени. Нуждаем се от него за деца и от тежко затлъстяване. Изглежда, че тази вечер беше голяма част от разговора.

Кейтлин: Благодаря ви много. Д -р Джордж Блекбърн е автор на книгата „Пробийте вашата точка“. Това е нова книга, която излезе сега.

Искам да благодаря на моя гост и бих искал да благодаря на вас, слушателите, че се присъединихте към нас. Аз съм Кейтлин Дъфи, която попълвам Джуди Форман. Лека нощ.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

С войната, жилищната криза и глобалното затопляне на първа страница на всеки вестник, къде изследванията на стволовите клетки се намират в списъка с националните приоритети този предизборен сезон?

Присъединете се към нас, докато разговаряме с лидерите на общността на MS за трансплантациите на стволови клетки като лечение на MS, състоянието на изследванията на стволови клетки и дали тази възможна нова опция за лечение може да получи по -голямо приемане при нова администрация. Нашите гости обясняват защо законите около изследванията на стволови клетки затрудняват финансирането и преглеждат резултатите от гласуването на кандидатите за президент по този въпрос. Освен това ще научите какво можете да направите, за да се включите в дебата и да помогнете за създаването на промяната, която искате да видите.

Както винаги, нашите експертни гости отговарят на въпроси от публиката.

Диктор:

Добре дошли в това уеб предаване HealthTalk. Преди да започнем, напомняме ви, че мненията, изразени в тази уебкаст, са само вижданията на нашите гости. Те не са непременно възгледите на HealthTalk, нашите спонсори или която и да е друга организация. И както винаги, моля, консултирайте се със собствения си лекар за най -подходящия за вас медицински съвет.

Тук е вашият домакин.

Тревис Л. Глисън:

Е, здравей и добре дошли в тази важна и навременна уебкаст на MS. Аз съм Тревис Глисън. Никога не позволявайте да се каже, че ние се отклоняваме от големите проблеми тук в HealthTalk. Има една тема, за която сме говорили в тази програма, за която съм говорил на конференции и с избрани служители, и тя получава много коментари в нашия блог „Живот с МС“, когато пиша по темата, а тази тема е изследване на стволови клетки. Открих в разговорите си с хора от тук в Америка и честно казано от цял ​​свят, че има много противоречия, има много страст и честно казано много неразбиране по темата. Тази вечер ще направим малко преглед на темата, но фокусът ни в това шоу ще бъде политиката на изследване на стволови клетки. Защо е толкова заредена, толкова неразбрана и защо е толкова важна?

Присъединяват се към нас двама от най -квалифицираните хора в своите области, които да обсъждат, да обсъждат и да отговарят на вашите въпроси по темата за политиката на изследванията на стволови клетки. Първо, д -р Патриша О’Луни, д -р, се завръща отново при нас. Д -р О’Луни е вицепрезидент по биомедицински изследвания на Националното дружество по МС, където една от нейните задачи е да администрира финансирането на научноизследователските проекти на Националното дружество по МС. Д -р О’Луни, добре дошли отново в HealthTalk.

Д -р Патриша О’Луни:

Е, за мен е удоволствие. Благодаря ти, Тревис.

Тревис:

Добре е да си тук. И също на линия с нас е г -жа Ейми Комсток Рик, ескв. Г -жа Comstock Rick е президент на Коалицията за напредък на медицинските изследвания, широка и разнообразна коалиция за застъпничество за стволови клетки. Тя е и главен изпълнителен директор на мрежата за действие на Паркинсон. Г -жо Comstock Rick, добре дошли в програмата.

Г -жа Ейми Комсток Рик:

Благодаря ти, Тревис. Щастлив съм, че съм тук.

Тревис:

И ние сме щастливи да ви имаме. И имаме много работа, за да стигнем и знам, че имаме много въпроси, които нашите слушатели затрудняват, за да стигнат, така че първо бих искал да направя малко преглед. Имахме последния си разговор за изследване на стволови клетки преди година. И преди да влезем в политиката на темата, за какво точно говорим? И така, д -р О’Луни, ако можете да ни дадете кратък пример за това какво точно е изследването на стволови клетки, различните видове стволови клетки и обещанието, което то важи за тези от нас, които живеят с МС, а може би и за други хронични болести.

Д -р О’Луни:

Е, със сигурност, Тревис. Ще се опитам да го направя за възможно най -кратък период от време. Така че основното определение на стволова клетка е, че при деленето, когато клетката се дели, клетката ще даде началото на две клетки, едната от които ще бъде друга стволова клетка. Нарича се самообновяване, така че ще изглежда точно като себе си. Другата клетка ще бъде клетка, която има възможност да бъде това, което се нарича прародител, или клетка, която става част от собствения орган, като сърдечна тъкан или в случай на множествена склероза може би неврон или миелин. Така че се нарича асиметрично деление. Така че не е симетрично, а асиметрично. И така имате стволова клетка, даваща две клетки, но те не са абсолютно еднакви.

Сега, има много различни видове стволови клетки и този, разбира се, който е бил причина за по -голямата част от политиката и противоречията, разбира се, са ембрионалните стволови клетки. И очевидно тези стволови клетки се наричат ​​ембрионални, защото идват от най -ранния етап на развитие, тоест пет до шест дни след, след оплождането в бластоциста, която е част от ембрионалното развитие. И тези клетки имат предимства и недостатъци.

Предимството на тези клетки е, че те могат да се делят неограничено, а тяхното потомство също ще бъде стволови клетки, както току -що описах, но тези клетки могат да бъдат всяка част от тялото. И така, основното предимство на тези ембрионални стволови клетки е, че те могат да станат всяка част от тялото. Недостатъкът на тези клетки, разбира се, е само техническият им аспект. Все още не знаем как да накараме ембрионалната стволова клетка да стане сърдечна тъкан или черен дроб, защото наистина не знаем как се различават тези клетки. И, разбира се, не знаем, докато всъщност не направим изследването. Така че това е донякъде недостатък. Очевидно недостатък е и противоречието на факта, че тези клетки са след оплождането, и, разбира се, съществуват различни религиозни убеждения дали статутът на този ембрион, ембрионалната стволова клетка, или не.

Другият основен източник на стволови клетки се нарича възрастни стволови клетки и тези възрастни стволови клетки всъщност се намират в много части на тялото ни като възрастни, независимо дали се намират в костния ни мозък или дори както сега намираме в нервната си система. И тези възрастни стволови клетки също се разделят и пораждат два вида клетки. Едната е друга стволова клетка, така че те също се самообновяват, а другата клетка е по-зряла клетка, но е много по-зряла в по-дълъг етап на развитие от ембрионалната, която е много по-рано в етапа.

Така че от гледна точка на обещанието, очевидно има много вълнение и потенциал за използването на изследвания на стволови клетки, всякакви стволови клетки, поради което е толкова важно да се преследва всеки път. Не знаем къде ще бъде отговорът. Не знаем къде ще се лекува, особено за множествена склероза, и затова е важно да се търсят всички начини. Дали ембрионалните стволови клетки ще бъдат потенциална терапия за хора с МС, това е трудно да се каже в момента. Всъщност най -голямото обещание и истинското вълнение от изследванията на стволови клетки през последната година, вярвате или не, е в възрастните стволови клетки. Но въпреки това е важно да не знаем къде ще бъде обещанието и затова е важно да направим всички тези различни области на изследване.

Тревис:

Справедливо ли е да се каже, че една от причините, поради които толкова много обещания идват от възрастни стволови клетки в този момент, е, че изследванията на ембрионалните стволови клетки са били толкова ограничени от изпълнителната заповед, в която ще влезем?

Д -р О’Луни:

Е, предполагам, че това е един аргумент, който човек би могъл да изтъкне и това вероятно е част от него. Но ние бяхме толкова – и може би ще говорим за това по -късно в този разговор – късмет, че редица наши щати в Съединените щати са пристъпили напред и наистина са влезли в игра по отношение на изследванията на стволови клетки и изследвания на ембрионални стволови клетки. Така че много от откритията със стволови клетки за възрастни всъщност са в Калифорния и Масачузетс.

Затова мисля, че учените откриват, че изследването на ембрионални стволови клетки е важно. Вероятно ще има голяма стойност за разбирането на основните изследвания и откриването на лекарства. Но поради препятствията, които те все още трябва да преодолеят с ембрионалните, някои учени разглеждат стволовите клетки за възрастни, защото голямото откритие през последната година е фактът, че възрастните стволови клетки могат да бъдат препрограмирани обратно към по -ранния им етап на развитие и може да се превърне в ембрионални стволови клетки.

Сега, вие не познавате ембрионални стволови клетки, докато всъщност не погледнете истински ембрионални стволови клетки, не погледнете маркерите в клетките, но това е най -голямото вълнение, е фактът, че клетките, които са от възрастни, всъщност могат да бъдат препрограмирани обратно в по -ранните им етапи. И ако можете да направите това при човек с заболяване, тогава клетките няма да бъдат отхвърлени от тялото на този човек. Така че отново не искам да навлизам твърде дълбоко в този първоначален въпрос, но мисля, че част от него може да бъде политиката и ограниченията, поставени върху нея, но също така мисля, че когато оставите науката да върви напред във всички посоки, обикновено това се случва е, че учените в медицинските изследвания ще намерят най -добрия път, но просто не искате пътеки с блокиране пред вас. Искате да намерите най -добрия начин за преследване на всеки път.

Тревис:

Добре. Е, благодаря, докторе. Това помага много. И сега, когато имаме по -добро разбиране или за останалите от нас, които имаме малко знания, може би сме се освежили по темата, г -жо.

Categories: blog